ILOLLA TARJOAMME ratsastuskoulupalveluita, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palveluita, sekä terapiaratsastusta.

Ratsasta ILOssa
Ratsastuskeskus ILO on Kuopion Sorsasalossa toimiva ratsastuskoulupalveluita, sekä sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palveluita tarjoava yritys. Ratsastustuntiemme kesto on 60 minuuttia ja ratsastusryhmän maksimi koko on seitsemän ratsastajaa. Ratsastuskeskus ILO on Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä ratsastuskoulu.

Lähtökohtamme opeteuksessa ja toiminnassamme on hevosta kunnioittava ja ymmärtävä toimintamalli. Opetuksemme perustuu vahvasti istuntapainoitteiseen opettamiseen ja harjoittelemme tunneilla paljon oman kehonhallinnan ja fysiikan vaikutuksesta suhteessa hevoseen ja sen rekatioihin. Perusasioiden painotus, sekä hevosen- ja ratsastajan välisen yhteisymmärryksen löytyminen ovat kulmakiviä opetuksessamme.

ILOssa voit harrastaa, joko perinteisellä vakioratsastustunnilla tai käyttää joustoasiakkuuttamme, kuten valtaosa asiakkaistamme tekee. Joustoasikkaana pääset itse päättämään milloin ratsastat ja millä teemalla. 

Tallirakennuksemme on valmistunut vuonna 2007 ja täyttää kaikki EU-standardit. Hevostoimintaa varten rakennetut tilat antavat upeat puitteet ja mahdollistavat korkeatasoisen harrastamisen, niin rennosta harrastamisesta kuin kilpailemisestakin kiinnostuneille ratsastajille. Ratsastuskeskuksella on suuri tallirakennuksessa kiinni oleva maneesi (70x26m), sekä valaistu ulkokenttä (62x30m).

Opetuksesta vastaavat Veera Manninen ja Sanni Jääskeläinen


Ratsastustunnit

ILOssa toteutamme uuden ajan ratsastuskoulupalveluita. Tällä sivulla esittelemme toimintamallimme, tutustu rauhassa, vastaamme myös mielellämme kysymyksiinne mikäli niitä herää esittelyä lukiessa. Sivun lopusta löydät ohjeet kuinka voit varata itsellesi oman vakioratsastustunnin tai joustoasiakkuuden.

Ratsastusviikot

Ratsastusvuotemme on jaettu neljään 12 viikkoa kestävään jaksoon. Ratsastuskauden ratsastustunnit jaottuvat seuraavasti:

Jakso 1viikot 31-42
Jakso 2viikot 43-3 (vko 52 on hevosten lomaviikko)
Jakso 3viikot 4-16 (vko 15 on hevosten lomaviikko)
Jakso 4viikot 17-28 Hevosten kesälomaviikot 29-30


Ratsastuskalenterimme myötä meidän ratsastustuntimme ovat Sinun käytössäsi 48 viikkoa vuodessa.


Vakioasiakas

Perinteinen vakioratsastustunti nimetyssä ryhmässä. Mahdollisuus vakiotunnin perumiseen ja korvaamiseen peruutusehtojen mukaisesti. Korvaustunnin varaaminen tekstiviestillä, puhelimitse tai henkilökunnalta. Vakiotunnin peruutus tulee tehdä edellisenä arkipäivänä kello 16.00 mennessä. Sairastapauksissa samana päivänä tekstiviestillä numeroon 045-8720006, kello 12.00 mennessä. Laskutus oman valinnan mukaan 1 kerta/kuukausi tai 1 kerta/jakso.

Vakioasiakas Jousto

Vakioratsastaja Joustossa asiakas saa tunnukset Ratsastuskeskus ILOn ratsastustuntien varauskalenteriin. Asiakas varaa jakson alussa haluamansa määrän ratsastustunteja. Yhden jakson kesto on 12 kalenteriviikkoa. Varattavat tuntimäärät jaksolle ovat 12, 18, 24 tai 36 tuntia joka tarkoittaa keskimäärin 1, 1,5, 2 tai 3 kertaa viikossa. Asiakas pääsee itse valitsemaan ratsastustuntien ajat ja teemat jotka häntä kiinnostavat. Jousto-asiakas voi siis ratsastaa yhdellä viikolla vaikka 5 tuntia ja seuraavalla viikolla 0.

Jousto toimii hyvin kätevästi jos joudut esimerkiksi töiden vuoksi vaihtamaan paljon tuntejasi. Ratsastustuntien perumismahdollisuus päättyy edellisenä arkipäivänä kello 21.00 mennessä. Sairastapauksissa samana päivänä tekstiviestillä numeroon 045-8720006, kello 12.00 mennessä. Muista, että voit varata itsellesi vapaan tuntipaikan vielä samana päivänä klo 12.00 mennesä. Varausajan päättymisen jälkeen voit tehdä vapaille paikoille varaustiedusteluja tekstiviestillä numerosta 045-8720006. Laskutus oman valinnan mukaan 1 kerta/kuukausi tai 1 kerta/jakso. Kalenteri skaalautuu kaikilla laitteilla.

Vakioasiakas Rajaton

Vakioratsastaja Rajaton on Sinulle tehoratsastaja tai Sinulle joka mietit oman hevosen hankintaa. Jos haluat ratsastaa vapaasti niin paljon kuin haluat on tämä asiakkuus tehty juuri Sinua ajatellen. Vakioratsastaja Rajoton asiakas varaa itselleen vapaan käyttöoikeuden ratsastustunteihin. Asiakas saa tunnukset Ratsastuskeskus ILOn ratsastustuntien varauskalenteriin, josta asiakas varaa rajattoman määrän ratsastustunteja. Asiakas pääsee itse valitsemaan ratsastustuntien ajat ja teemat jotka häntä kiinnostavat. Ratsastustuntien varaus- ja perumismahdollisuus päättyy kyseisenä ratsastuspäivänä kello 14.00 mennessä. Aamutuntien varaus- ja perumismahdollisuus päättyy edellisenä iltana kello 21.00. Varausajan päättymisen jälkeen voit tehdä vapaille paikoille varaustiedusteluja tekstiviestillä numerosta 045-8720006.

Tämä asiakkuustyyppi on määräaikaisesti voimassa koko ratsastusvuoden, eikä siinä ole keskeytysmahdollisuutta (poislukien tietyt peruutusperusteet kuten pitkäaikaissairaus, raskaus, armeija tai paikkakunnalta muutto). Laskutus oman valinnan mukaan 2, 4, 8 tai 12 kertaa vuodessa.

Ratsastustunnit värikoodein

Ratsastustunnit on merkitty kalenteriin värikoodein. Violetit tunnit ovat perinteisen vakioasiakasmallin tunteja, joita ei voi varata sähköoisestä kalenterista. Jousto-asiakkuuden varattavat tunnit on merkitty haastavuuden mukaan värikoodein seuraavasti: Jokaisen tunnin kohdalla on info-painike jossa kerrotaan tarkempi kuvaus kyseisen tunnin sisällöstä.

Ratsastustuntien kesto on kaikissa ryhmissä 60min
Ratsastustunnin hinta on kaikissa ryhmissä 29e/h
Vakioasiakas Rajattoman hinta on 540e/4 viikon laskutusjakso


Kuinka varaan tunnin?

Nykyinen asiakas: Lähetä sähköpostilla (ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi) tieto minkä kokoisen jousto-paketin haluat ensimmäiselle 12 viikon jaksolle tai vaihtohetoisesti jos haluat varata vakiotuntipaikan perinteiseen tapaan. Uusi asiakas: Lähetä vakiotunnin varaus-/tiedustelykysely tällä lomakkeella.