ILOLLA TARJOAMME ratsastuskoulupalveluita, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palveluita, sekä terapiaratsastusta.

Henkilökunta

 • Hennamari Malkavaara - ratsastuskoulun "äiti/omistaja"

  Ratsastuskeskus ILO on kokonaisuudessaan pitkäjänteisen työn, intohimon, hevosrakkauden, sekä täydellisen asiakaskokemuksen yhteensovittamisen tuotos. Olen halunnut luoda asiakkailleni arvostavan, ystävällisen, kehittävän, sekä monipuolisesti asiakkaiden tarpeita ja toiveita huomioon ottavan harrastuspaikan. Ratsastuskoulun tilat, hevoset ja opetus ovat aina tarjonneet hyvät harrastusmahdollisuudet. Visioni toteuttaa ratsastusharrastusta nykyaikaisesti digitaalisia palveluita varauskalenterin muodossa käyttäen, sekä toteuttaa ratsastustunnit teemapainoitteisesti kokonaisuus asiakkaille kuvaten on ollut minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä edistysaskel työurallani, sekä koko hevosala huomioon ottaen. 

  Olen koulutukseltani tradenomi (HAAGA-HELIA amk) ja työskennellyt hevosten kanssa koko ikäni. Olen ratsastanut kansallisella tasolla koulua, sekä esteitä ja minulla on kokemusta ratsastuksen opettamisesta yhteensä noin seitsemän vuotta. Opetuksessa painotan ratsastajan istunnan merkitystä ja hevosen ehdoilla- ja hevosta kuunnellen työskentelyä. Tärkeimmät oppini olen saanut minua valmentaneilta huippuvalmentajilta (Kyra Kyrklund, Jenny Eriksson, Kerstin Nyberg, Marko Björs, Anu Korppoo).

  Poniratsastusvuosinani kilpailin kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja estekokemukseeni vaikuttaneita valmentajia on myös useita (Suski Suomela, Mikko Heimonen, Kimmo Kinnunen).Aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana. Olisin halunnut päästä harrastuksen pariin jo 6-vuotiaana, mutta tuohon aikaan niin nuoria ratsastajia ei vielä otettu ratsastuskouluille vastaan, joten minua pyydettiin odottamaan vielä vuoden verran. Ensimmäinen ponini oli tallin tuntiponinakin tunnettu Piparminttu (risteytysponi tamma s.1991 k.2012). Mintun kanssa sain opetella perusratsastustaitoja, vaikka Minttu oli meille tullessaan vasta viisivuotias. Lapsena minua kiinnosti vain vauhti ja korkeat esteet ja kilpailinkin maajoukkueessa kansallisella tasolla esteitä ponillani Lotella (risteytysponi tamma s.1987 k.2005) ja Prins Alwinilla (risteytysponi ori s.1990 k.2008). Juniori-ikään tultua minua alkoi kuitenkin kiinnostaa kouluratsastus ja siirryinkin täysin uuden lajin pariin. Kilpailin Suomen kouluratsastusmaajoukkueessa Mr. Don Hillin (Tanskalainen pv-ruuna s.1993) kanssa vuosina 2004-2007. Kyra Kyrklundin kouluvalmennus joukkue Team PP:n mukana valmentauduin vuosina 2005 - 2007.

  Kisamenestys: Esteratsastus - Useita voittoja ja sijoituksia alue- ja kansallisella tasolla. Useita seura- ja aluemestaruuksia. Ponien  A-maajoukkue 1999 - 2003. 

  Kouluratsastus - Useita voittoja ja sijoituksia alue- ja kansallisella tasolla. Junioreiden/Nuorten A-maajoukkue 2004 - 2007. Useita seura- ja aluemestaruuksia. Junioreiden halli Suomen Mestaruus hopeaa 2005. Junioreiden Pohjoismaiden Mestaruus joukkuepronssi 2005. Nuorten Pohjoismaiden Mestaruus joukkuehopea 2007.

 • Veera Manninen

  Aloitin työskentelyni Ratsastuskeskus ILOssa keväällä 2017. Toimin ILOssa opettajana, ratsutan tuntihevosia, sekä kilpailen heidän kanssaan.

  Olen opintojeni loppusuoralla oleva ratsastuksenohjaaja-opiskelija. Ratsastuksen aloitin kotipaikkakunnallani ratsastuskoulussa, jossa harrastin, kunnes lähdin opiskelemaan hevosalaa. Alkuun kävin tunneilla joka toinen viikko, mutta koko ajan määrä kasvoi ja pian vietinkin tallilla koko vapaa-aikani. Olin mukana kaikessa tallin toiminnassa, ja tein myös tallilla töitä aina loma-aikoina. 


  Opinnot aloitin Ypäjän hevosopistolla syksyllä 2015, josta vaihdoin Ylä-Savon ammattiopistolle tammikuussa 2017 jossa tällä hetkellä opiskelen. Ypäjällä opiskellessani olin työssäoppimassa Belgiassa Haras de L'aubessa, jossa pääsin ratsastamaan ja työskentelemään paljon erilaisten hevosten ja ponien kanssa. Ratsastuskoulu ajoista saakka minua on valmentanut Tuula Buckman, ja edelleen käyn säännöllisesti hänen valmennuksissaan.

 • ​Sanna Pukarinen

  Koulutukseltani olen ratsastuksenopettaja (YSAO) ja SRLn vammaisratsastuksenohjaaja. Minulla on myös ammatillisen opettajan pedagoginen pätevyys (kansainvälinen linja Jamk) sekä ylemmän agrologin koulutus (Savonia amk) suuntautuen maaseudun kehittämiseen.    Ratsastusharrastuksen olen aloittanut aikanaan Espoossa Lounaisrannikon ratsastuskoululla 80-luvulla. Kipinä hevosalalle syttyi, kun tallin omistaja antoi mahdollisuuden tehdä tallitöitä ja pitää ratsastustunteja. Ja sillä tiellä olen vieläkin. Juniori – ja nuorena ratsastajana kilpailin esteratsastuksessa aluetasolla valmentautuen säännöllisesti kotitallilla sekä aluevalmennusrenkaassa. Tein myös kesätöitä parina kesänä Englannissa ratsastuskoululla, jossa opetin lähinnä turisteja, jotka saapuivat eri puolilta maailmaa. Opiskelujen jälkeen muutinkin Englantiin asumaan tehden töitä hevosten parissa ensin koko aikaisesti ja myöhemmin osa-aikaisesti toisen työn ohella useammalla pienellä hunting-, myynti- ja yksityistalleilla osallistuen viikoittain hunting-tapahtumiin tai paikallisiin kilpailuihin este, koulu- ja maastoesteratsastuksessa. Pääsin esittämään myös ratsuponeja näyttelyissä!

  Tältä 7-vuoden mittaiselta reissulta ihanien ponirotujen paratiisisaarelle palasin 2000-luvun alussa ja toimin maaseutuyrittäjänä Viitasaarella Keski-Suomessa. Pidin ratsastustunteja omalla ja lähiseudun hevostalleilla. Muutama suomenhevosvarsakin ehti maatilallani syntyä. Yksi näistä, sh-ruuna Solomon löytyykin kuvasta rataesteillä 5-vuotiaana. Syksyllä 2009 aloitin hevostalouden lehtorina Ylä-Savon ammattiopistolla opettaen ratsastusta ja hevostalouden ammatillisia aineita sekä osallistuen kansainväliseen hanketoimintaan. Tästä työstä siirryin syksyllä 2015 työskentelemään yksityiseen palvelukotiin kehitysvammaisten parissa ohjaten heille hevostoimintaa lähes päivittäin. Ratsastuskeskus ILOssa opetan ratsastusta ainakin parina kertana viikossa vaihtelevina päivinä.Omilla hevosillani olen kilpaillut lähinnä aluetasolla koulu-, este- ja maastoesteratsastuksessa. Kilparatsastus ei ole se ”minun juttuni”, vaan yleensäkin hevosen kanssa tekeminen, oleminen ja touhuaminen. Mikäs sen mukavampaa kuin keventää rankka koulu- tai työviikko rennolla hevosharrastamisella mukavien ihmisten ja ihanien hevosten kanssa!

Hoitovapaalla

 • ​Ronja Heikkinen

  Olen aikaisemmalta koulutukseltani hevosenhoitaja. Valmistuin Ypäjältä v 2010 jonka jälkeen opiskelin ylioppilaaksi ja ompelijaksi. Tällä hetkellä opiskelen näyttö tutkinolla ratsastuksenohjaajaksi Ylä-Savon ammattiopistossa.

  Olen ratsastanut koko ikäni, sillä perheessäni on aina ollut hevosia. Aloitin kilpailemisen n.12 -vuotiaana suomenhevosella Liinun-Pisko, jonka kanssa kilpailin aluetasolla vähän kaikessa :) Piskon jälkeen tuli puoliverinen Vigo, jonka kanssa kilpailin kentässä aina kansainvälisellä tasolla asti ja olimme Vigon kanssa maajoukkue renkaassa vuosina 2006-2008. Vigon menehtymisen jälkeen olen ratsastanut muiden hevosia ja tällä hetkellä minulla on kaksi Purasen Pertun nuorta hevosta käytössäni.