ILOLLA TARJOAMME ratsastuskoulupalveluita, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan palveluita, sekä terapiaratsastusta.

Henkilökunta

 • Hennamari Koistinen - ratsastuskoulun "äiti/omistaja"

  Ratsastuskeskus ILO on kokonaisuudessaan pitkäjänteisen työn, intohimon, hevosrakkauden, sekä täydellisen asiakaskokemuksen yhteensovittamisen tuotos. Olen halunnut luoda asiakkailleni arvostavan, ystävällisen, kehittävän, sekä monipuolisesti asiakkaiden tarpeita ja toiveita huomioon ottavan harrastuspaikan. Ratsastuskoulun tilat, hevoset ja opetus ovat aina tarjonneet hyvät harrastusmahdollisuudet. Visioni toteuttaa ratsastusharrastusta nykyaikaisesti digitaalisia palveluita varauskalenterin muodossa käyttäen, sekä toteuttaa ratsastustunnit teemapainoitteisesti kokonaisuus asiakkaille kuvaten on ollut minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä edistysaskel työurallani, sekä koko hevosala huomioon ottaen. 

  Olen koulutukseltani tradenomi (HAAGA-HELIA amk) ja työskennellyt hevosten kanssa koko ikäni. Olen ratsastanut kansallisella tasolla koulua, sekä esteitä ja edustanut Suomea maajoukkueessa. Opetuksessa painotan ratsastajan istunnan merkitystä ja hevosen ehdoilla- ja hevosta kuunnellen työskentelyä. Tärkeimmät oppini olen saanut minua valmentaneilta huippuvalmentajilta (Kyra Kyrklund, Jenny Eriksson, Kerstin Nyberg, Marko Björs, Anu Korppoo).

  Poniratsastusvuosinani kilpailin kansallisella tasolla esteratsastuksessa ja estekokemukseeni vaikuttaneita valmentajia on myös useita (Suski Suomela, Mikko Heimonen, Kimmo Kinnunen). Aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana. Olisin halunnut päästä harrastuksen pariin jo 6-vuotiaana, mutta tuohon aikaan niin nuoria ratsastajia ei vielä otettu ratsastuskouluille vastaan, joten minua pyydettiin odottamaan vielä vuoden verran. Ensimmäinen oma ponini oli tallin tuntiponinakin tunnettu Piparminttu (risteytysponi tamma s.1991 k.2012). Mintun kanssa sain opetella perusratsastustaitoja, vaikka Minttu oli meille tullessaan vasta viisivuotias. Lapsena minua kiinnosti vain vauhti ja korkeat esteet ja kilpailinkin maajoukkueessa kansallisella tasolla esteitä ponillani Lotella (risteytysponi tamma s.1987 k.2005) ja Prins Alwinilla (risteytysponi ori s.1990 k.2008). Juniori-ikään tultua minua alkoi kuitenkin kiinnostaa kouluratsastus ja siirryinkin täysin uuden lajin pariin. Kilpailin Suomen kouluratsastusmaajoukkueessa Mr. Don Hillin (Tanskalainen pv-ruuna s.1993) kanssa vuosina 2004-2007. Kyra Kyrklundin kouluvalmennus joukkue Team PP:n mukana valmentauduin vuosina 2005 - 2007.

  Kisamenestys: Esteratsastus - Useita voittoja ja sijoituksia alue- ja kansallisella tasolla. Useita seura- ja aluemestaruuksia. Ponien  A-maajoukkue 1999 - 2003. 

  Kouluratsastus - Useita voittoja ja sijoituksia alue- ja kansallisella tasolla. Junioreiden/Nuorten A-maajoukkue 2004 - 2007. Useita seura- ja aluemestaruuksia. Junioreiden halli Suomen Mestaruus hopeaa 2005. Junioreiden Pohjoismaiden Mestaruus joukkuepronssi 2005. Nuorten Pohjoismaiden Mestaruus joukkuehopea 2007.

 • Veera Manninen

  Aloitin työskentelyni Ratsastuskeskus ILOssa keväällä 2017. Toimin ILOssa opettajana, ratsutan tuntihevosia, sekä kilpailen heidän kanssaan.

  Olen opintojeni loppusuoralla oleva ratsastuksenohjaaja-opiskelija. Ratsastuksen aloitin kotipaikkakunnallani ratsastuskoulussa, jossa harrastin, kunnes lähdin opiskelemaan hevosalaa. Alkuun kävin tunneilla joka toinen viikko, mutta koko ajan määrä kasvoi ja pian vietinkin tallilla koko vapaa-aikani. Olin mukana kaikessa tallin toiminnassa, ja tein myös tallilla töitä aina loma-aikoina. 

  Opinnot aloitin Ypäjän hevosopistolla syksyllä 2015, josta vaihdoin Ylä-Savon ammattiopistolle tammikuussa 2017 jossa tällä hetkellä opiskelen. Ypäjällä opiskellessani olin työssäoppimassa Belgiassa Haras de L'aubessa, jossa pääsin ratsastamaan ja työskentelemään paljon erilaisten hevosten ja ponien kanssa. Ratsastuskoulu ajoista saakka minua on valmentanut Tuula Buckman, ja edelleen käyn säännöllisesti hänen valmennuksissaan.

 • ​Sanni Jääskeläinen

  Olen keväällä 2018 Ypäjän Hevosopistosta valmistunut ratsastuksenohjaaja. Monille ILOn pitkäaikaisemmille asiakkaille kasvoni ovat jo ennestään tutut, sillä ratsastin kaikki teinivuoteni ennen Ypäjälle lähtöä tällä tallilla.  

  Ratsastuksen aloitin 9 -vuotiaana, ja hevoskärpäsen puraistua tiesin heti, että haluaisin isona ratsastuksenopettajaksi. Niinpä monien ratsastuskouluvuosien jälkeen Ypäjälle lähtö tuntui selvältä valinnalta. Koulusta sai uskomattoman paljon eväitä ja työkaluja sekä omaan ratsastukseen että toisten opettamiseen. Pääsin myös kullanarvoiseen oppiin, kun ensimmäinen työssäoppipaikkani oli Englannissa Kyra Kyrklundin luona. Se oli unelmien täyttymys, ja yksi käännekohta omassa ratsastuksessani. Valmistuin kiitettävin arvosanoin, ja se vain motivoi minua oppimaan uutta ratsastuksesta ja hevosista sekä opettamisesta ja pedagogiikasta joka päivä.Tulevaisuudessa tähtäimeni on opiskella ratsastuksenopettajanammattitutkinto ja kehittyä ratsastajana mahdollisimman pitkälle.  

  On ihana päästä töihin kotitallille. Opettajana olen vaativa,huumorintajuinen ja kekseliäs, ja painotan aina hevosen oikeudenmukaista kohtelua sekä perusasioihin paneutumista. Odotan innolla niin vanhoihin kuin uusiinkin asiakkaisiin tutustumista, ja toivon että ratsastajat aina rohkeasti tulevat kertomaan minulle toiveitaan ja tavoitteitaan sekä muita ajatuksia, jotta pystyn opetuksessa huomioimaan jokaisen henkilökohtaiset tarpeet.

Äitiyslomalla

 • ​Ronja Heikkinen