undefined 

Ratsaskuskeskus ILOn uudet alkeisryhmät lapsille ja aikuisille alkaen syyskuussa 2018!

Alkeisryhmien aikataulut

Lapset: maanantai kello 17.00 (17.9 alkaen)

Aikuiset: sunnuntai kello 13.00 (23.9 alkaen)

Kuinka voin aloittaa?

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi

Mitä ratsastus on?

Ratsastus on yhteistyötä hevosen kanssa, yhteisen kielen ja harmonian etsimistä! Ratsastus on kokonaisvaltainen ja hyvin kehon eriosia aktivoiva harrastus, siinä kiteytyy yhteen urheilu, rentoutuminen, nautiskelu ja jatkuva uuden oppiminen. 

Kenelle ratsastus sopii? 

Hyvin yleisesti käytetty sanonta "vauvasta vaariin" sopii ratsastukseen mainiosti. Pienimmät ratsastusryhmissä ratsastavat harrastajat ovat noin 3-vuotiaita ja yläikärajaa meillä ei olekaan :) Laji sopii myös sukupuoleen katsomatta ihan kaikille, Suomessa suurin osa harrastajista on tyttöjä ja naisia, mutta maailman huippuratsastajista kärkipäässä suurin osa on miehiä, haastamme siis myös miehet kokeilemaan uutta lajia! 

Mitä minä tarvitsen aloittaakseni ratsastusharrastuksen?

Iloinen ja reipas mieli on kaiken a ja o. Varustuksena alkuun riittää varrelliset, kannalliset kengät (esimerkiksi kumisaappaat tai kannalliset nilkkurit), housut olisi hyvä olla miellyttävät päällä, hieman joustavasta kankaasta joka ei mielellään ole kovin liukasta. Hansikkaat ovat tärkeä osa ratsastaessa ja alkuun sopii esimerkiksi näppyläkämmeniset puutahrahansikkaat. Kypäriä ja raippoja saat lainata tallilta. 

Jos haluan hankkia omat varusteet, mistä minun tulisi etsiä?

Kuopiossa on neljä ratsastus- jahevostarvikeliikettä (Suitsisoppi, Satulavyö, Valjaskulma, sekä Hööks), löydät kyseisten liikkeiden yhteystiedot helpoiten googlettamalla. Myös isot marketit ja osa urheiluvälineliikkeistä, kuten esimerkiksi Prisma ja XXL myy ratsastusvälineitä. 

Mitä ratsastusharrastus maksaa? 

Ratsastustunnin hinta meille Ratsastuskeskus ILOssa on 29,00e. Ratsastustunnin pituus on 60minuuttia ja ryhmässä on aina maksimissaan 7 ratsastajaa. Meillä ratsastustunnit maksetaan laskulla neljän (4) ratsastustunnin erissä, eli yhden laskusi summa on 116,00e. Lisätietoa palveluistamme löydät tästä linkistä. Lisätietoa ratsastusharrastamisesta yleisesti löydät Suomen Ratsastajainliiton sivuilta. Aikuisten alkeisryhmissä maksuvälineenä käyvät myös meillä hyväksytyt Edenred, Smartum, Tyky-kuntoseteli, sekä Eazy Break.

Ilmoittaudu mukaan sähköpostilla ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi