Syksyllä 2018 ILOssa tapahtuu! 

Olemme koonneet tähän yhteen uutiseen tulevat syksyn tapahtumat. Kaikille tapahtumille on luotu myös oma Facebook-tapahtumasivu, jossa pääset mukaan tunnelmaan osallistumalla keskusteluihin ja saat myös nopeiten tiedon päivitettävistä asioista. Kaiken tärkeän informaation jaamme myös aina kotisivuilla ajankohtaista osioissa, muistathan seurata vähintään toista näistä kanavista aktiivisesti. 


undefined

Järjestämme kaksi maastakäsittelykurssia ja -merkkisuoritusmahdollisuutta elokuussa. Kurssiviikonloput ovat 11.-12.8.2018, sekä 25.-26.8.2018. Kurssilla saat ensin opestusta maastakäsittelystä, jonka jälkeen suoritetaan maastakäsittelyn merkkisuorituskoe. Testaa siis taitosi ja pistä ne merkille! 

Ratsastus- ja hoitomerkkejä voivat suorittaa SRL:n jäsenseurojen jäsenet sekä Green Card ja Green Card Plus -jäsenet.

Kurssiaikataulut molempina viikonloppuina:

Lauantaina 15.00-17.00

Sunnuntaina 9.30-11.30

Kurssin hinta on 40,00e/kurssilainen. Kurssihinta sisältää opetuksen, merkkisuorituksen, merkin, sekä diplomin. Ilmoittautuminen kurssille ja merkkisuositukseen tapahtuu sähköpostilla ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi.

Yleistä tietoa Suomen Ratsastajainliiton merkkisäännöistä:

"Maastakäsittelymerkin tarkoitus on tuoda tietoisuuteen maastakäsittelyn tarpeellisuutta. Maastakäsittely tuo turvallisuutta ja mukavuutta hevosharrastukseen kaikilla osa-alueilla ja kaiken tasoisessa toiminnassa. 

Hevosen käsittelyssä tulee huomioida tarkoin ihmisen oma alue. Hevosen tulee kunnioittaa sitä ja ihmisen tulee taitojensa mukaan sitä vaatia. Hevosen tulee kulkea kuuliaisena ja keskittyneenä ihmisen toivomaan suuntaan seuraten sille annettua reittiä. Hevosen lapa ei saa ohittaa ihmisen olkapäätä muuten kuin ihmisen toimesta. Ihminen osaa käyttää kehonkieltään ohjeita antaessaan. 

Hevosen tulee olla ihmisen seurassa rento, luottavainen, sekä suorittaa ihmisen asettamia tehtäviä halukkaasti. Rennon hevosen pää on alhaalla (etenkin käynnissä mielellään sään alapuolella), hevonen liikkuu kaikissa askellajeissa kiireettömästi, mutta matkaa voittavasti. 

Ihmisen apujen ja merkkien tulee olla huomaamat- tomia ja sujuvia. Tehtävästä toiseen siirtymisen toi- votaan tapahtuvan liukuen sulavasti ja pehmeästi. Hevosen käsittelyssä korostuu ihmisen ja hevosen välinen yhteistyö. 

Raipan mukana olo on sallittua, mutta on toivottavaa, että koko tehtävärata suoritetaan ilman sitä. Esimerkiksi raipan kosketuksen tulee näkyä arvostelussa. Hillityt äänimerkit ovat sallittuja. 

Rata suoritetaan nivelkuolain suussa ja ohjat kädessä. Varusteiden tulee olla asianmukaiset, ehjät sekä hevoselle sopivat. Kuolaimia ei kuitenkaan maastakäsittelyssä käytetä merkinantovälineinä, vaan merkit lähtevät suorittajan kehonkielestä. Rata suoritetaan taluttaen löysillä ohjilla jolloin hevosen liikkeen rentous ja vapaus tulee esiin. Löysällä ohjalla osoitetaan myös hevosen kuuliaisuus ihmisen kehoa kohtaan. 

Merkinsuorittajan vaatetus on siisti kilpailuasu ja suorittajalla on pakollisena kypärä, hanskat ja asianmukaiset kengät. Merkinsuorittajan iloinen ja innokas asenne kruunaa suorituksen! Onnea matkaan!" 

https://www.ratsastus.fi/liity-seuraan/suorita-tai...


undefined

Ratsastuskeskus ILO järjestää tallikilpailuita asiakkailleen. Kilpailuissa järjestetään aina sekä koulu-, että esteluokkia niin kilpailu-uraa aloitteleville, kuin jo pidempäänkin kilpailleille. Tallikilpailut ovat avoimia perhetapahtumia ja sopivat mainiosti myös päiväretkeksi hevosystävien pariin! Jo vahvistetut kilpailupäivämäärät syksylle 2018 ovat: 8.9, 6.10, ja 17.11.

Uutuutena syksystä 2018 mukaan tulee myös harjoitteluluokat kouluun ja esteisiin, joissa ei ole kyse kilpailemisesta. Jokainen joka haluaa päästä testaamaan omaa tasoaan ja saada kirjallisen tuloksen suorituksesta pääsee nyt toteuttamaan sen! Harjoitteluluokissa ei siis ilmoiteta tuloksia, eikä katsota kenen pisteet riittävät parhaimpaan tulokseen. Osallistujat saavat kuitenkin pöytäkirjan tuomarin kommenteilla ja pisteillä itselleen (esteluokat ratsastetaan tyyliarvostelulla). 

Kilpailukutsut ja ilmoittautumisojeet julkaistaan kilpailuiden facebook tapahtumassa, ILOn facebooks sivulla, sekä kotisivuillamme ajankohtaista osiossa. Kaikki kilpailupäivät on myös nähtävissä sähköisessä varauskalenterissamme, näin voit helposti suunnitella kilpailuihin valmistautumisen ratsastustuntejasi varatessasi www.varaaheti.fi/ratsastuskeskusilo/fiKilpailuissa... on aina pieni kisakahvio, jossa on myytävänä pikkupurtavaa ja juotavaa. Kilpailutapahtumat ovat avoimia kaikille, tule siis viettämään hauskaa aikaa hevosten parissa. Tässä oiva päiväretkikohde myös lapsiperheille! :)


undefined

Kaudesta 2018-2019 alkaen ratsastuskoululla vietetään joka jaksossa kaikille asiakkaille avoin get together-tapahtuma. Tapahtuman tarkoituksena on viettää iloista iltapäivää/iltaa yhdessä samanhenkisten hevosihmisten kanssa ja tutustua uusiin tuttavuuksiin, sekä syventää ystävyyttä jo ennestään tuttujen parissa. Jokaisella tapahtumalla on jokin teema ja pientä ohjelmaa. Tapahtumissa on tarjolla pientä purtavaa ja juotavaa. 

Ensimmäisenä tapahtumana on tietenkin vuorossa Syyskauden avajaiset! ILOn syyskauden avajaisia vietetään lauantaina 8.9 kello 18.00 alkaen. Tapahtumapaikkana toimii ratsastuskoulun tilat, osoitteessa Puikkarintie 65. Tapahtuman alussa kerrotaan hieman syyskauden tulevista asioista, seuraavaksi nautitaan maittavista purtavista ja jatketaan iltaa seurustellen iloisten hevosihmisten kanssa. Tapahtuman virallinen osuus tallilla päättyy noin kello 21.00. Tapahtuma on avoin koko perheelle. Ilmoittautumiset Syyskauden avajaisiin ennakkoon sähköpostilla ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi (ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat).


undefined

Ratsastuskeskus ILOn pikkujouluja vietetään 17.11.2018. Tarkempaa informaatiota pikkujouluista tulee lähempänä tapahtumapäivää, mutta voit merkitä nyt jo kyseisen päivän kalenteriisi!


undefined

Ratsastuskeskus ILO järjestää asiakkailleen yhteismatkan Sweden International Horse Showhun Tukholman Globeniin 30.11-2.12.2018. 

HUOM, ilmoittautuminen tapahtumaan jo 7.8.2018 mennessä, katso ohjeet alta!

Lennämme Kuopiosta Helsingin kautta Tukholmaan perjantai aamuna. Osallistumme Horse Showhun perjantai ilta-päivä ja ilta näytöksiin, lauantai on varattu koko päiväksi hevosille ja sunnuntai on aikaa shoppailulle tai muulle omatoimiselle aktiviteetille :) Lennämme takaisin samaa reittiä ollen perillä koti-Kuopiossa sunnuntaina illalla.Me huolehdimme puolestasi Horse Show lippujen varaamisesta. Osallistujien varmistuttua jokainen varaa itselleen lentoliput ja bookkaa yhteiseksi valitun hotellin mieleisellä hevosporukallaan. 

Mitä tämä lysti sitten kustantaa?

- Lennot ovat tällä hetkellä noin 150-160€ menopaluu riippuen valituista lennoista.

- Hotellimajoitus lähellä Globenia maksaa tällä hetkellä noin 70-80€/hlö/viikonloppu 2hh.

- Sweden International Horse Show liput pe 15-23, sekä la 10-23 yhteishintaan 150€ /aikuinen, 112€/lapsi (alle 16-vuotias)

Mitä tapahtuu ja milloin?

30.11 perjantai 

- Aamulla lento Kpo-Hki-Sto- Majoittuminen valittuun hotelliin

- Osallistuminen Horse Showhun 15-23

1.12 lauantai

- Koko päivä 10-23 Horse Showssa

2.12 sunnuntai

- Omatoimista shoppailua, museokierroksia, nähtävyyksien katselua, mitä vain keksitään, lento iltapäivällä Sto-Hki-Kpo- Saapuminen takaisin Kuopioon illalla

JOOO, minä haluan mukaan, mitä teen?

- Ilmoittaudu tapahtumaan Facebookin tapahtumassa 7.8.2018 mennessä ja lisäämme sinut yhteiseen ryhmän keskusteluun. Mikäli sinulla ei ole facebookia, voit ilmoittautua sähköpostilla ratsasta@ratsastuskeskusilo.fi

- Yhteisryhmässä kerromme tarkemmat tiedot lennoista ja hotellista. 8.8.2018 ryhmän varmistuttua teemme varauksen Horse Show lippuihin ja jokainen huolehtii itsensä valitulle lennolle, sekä varaa haluamansa hotellihuoneen valitusta hotellista.

Tässä osoite jolla pääset kurkistamaan Sweden International Horse Show sivulle: http://www.swedenhorseshow.se/